Navigation Bar

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

AW 2015-2016 PFW


Η τελευταία Εβδομάδα Μόδας έγινε στο Παρίσι, την πόλη του έρωτα και σίγουρα οι σχεδιαστές τίμησαν τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό. Φυσικά και υπήρχαν στοιχεία όπως πληθώρα δερμάτινων,μακριά κρόσσια και χοντρά puffer jackets, αλλά τα στοιχεία που κυριάρχησαν ήταν τα ρομαντικά, τα εντυπωσιακά, τα νοσταλγικά. Ας δούμε λεπτομέρειες!


1. Full του print! Γεωμετρικά, tribal, animal, floral καταλαμβάνουν ολόκληρα σύνολα μόνα τους ή και συνδυασμένα. Ίσως και ολοι οι σχεδιαστές να τα επέλεξαν: Emanuel Ungaro,Maison Margiela, Chanel, Balmain, Christian Dior, Isabel Marant , Acne Studios, Elie Saab, Kenzo, ChloeSacai, Saint Laurent, leonard, Valentino, Louis Vuitton, Miu, Giambattista Valli.

 2. Εξίσου τρανταχτή ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν στις μεταλλικές αποχρώσεις και στα εφέ που κάνουν οι παγέτες και οτιδήποτε αστραφτερό!   Ακουστε τους Lanvin, Nina Ricci, Guy Laroche, Dries Van Noten, H&M, Nina Ricci, Martin Grant, MuglerSonia Rykiel, Louis Vuitton, Balenciaga.



3. Οι γούνες των Rochas, Zadig & Voltaire, Christian Dior, Stella McCartney και Louis Vuitton ήταν μεγάλες, φουντωτές και απίστευτα ζεστές!
4. Παραμένουν αδιαμφισβήτητη τάση και την επόμενη σεζόν οι κάπες. Είδαμε τέλειες από Barbara Bui, Neil Barrett, Martin Grant, Valentino, Kenzo και Celine.
5. Θηλυκές αλλά και πιο ανδρόγυνες, σπορ ή επίσημες, οι ολόσωμες φόρμες είναι απαραίτητο κομμάτι! Τρανταχτά παραδείγματα οι Each X Other, H&M, Celine και η υπεραγαπημένη μου Elie Saab.
6. Όπως και στο Μιλανο, οι λαιμοί των μοντέλων διακοσμήθηκαν με κολάρα και φουλάρια. Σε τετοια ρομαντικά στοιχεία μας πήγαν οι Rochas, Lanvin, Balenciaga, Chloe, Valentino, Paul&Joe, Alexander McQueen, Chanel.
7. Φρου φρου (και αρώματα) στόλισαν τα ρούχα οίκων όπως Coperni Femme, Isabel Marant , Viktor & Rolf ,Valentino, Alexander McQueen και Chanel και πρόσθεσαν την απόλυτη girlie πινελιά ακόμα και στα πιο sporty σύνολα. 

8. Οι μέσες στένεψαν όχι μόνο στα φορέματα και στις φούστες αλλά και σε παντελόνια και παλτό. Είτε τα ίδια τα ρούχα είτε με ζώνες, οι. Rochas, Roland Mouret, Lanvin, Isabel MarantMugler, Elie Saab, Leonard είναι πολύ υπέρ αυτής της κολακευτικής πινελιάς!



 9. Επειδή ένα ποτέ δεν είναι αρκετό, τα παλτό φτιάχνονται από 2 και 3 διαφορετικ υφάσματα. Δερμάτινα, σουέντ, μάλλινα και πολλά άλλα συνδυάζονται στις δημιουργίες των Bouchra Jarra, H&M, Roland Mouret, Barbara BuiNeil Barrett, Martin GrantSacai, Longchamp και Hermes.


10. Μεγάλες εκπλήξεις επιφύλασσαν τα shows των Chanel και Valentino. Ο Karl Lagerfeld, αποφασισμένος πως οι πασαρέλες είναι πολύ συνηθισμένες, υποδέχθηκε τους καλεσμένους του σε έναν τεράστιο χώρο και έβαλε τα μοντέλα του να περπατούν σε ένα ξύλινο, εντυπωσιακό μπαρ με έναν εξίσου εντυπωσιακό μπάρμαν. Από την άλλη, η επίδειξη Valentino μας άφησε άφωνους στο τέλος αφού 2 εικονικοί άντρες μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα: Derek Zoolander και Hansel McDonald! Φυσικά, πέρα από αυτές τις στιγμές που κράσαραν τα social media οι collection άξιζαν από μόνες τους, με ρούχα που μοναδικά συνδύαζαν τα σημεία-κατατεθέν του κάθε οίκου με τις σύγχρονες τάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου