Navigation Bar

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

A/W 2015-2016 LFW

Στο Λονδίνο, πέρα από τα γνωστά μεγάλα ονόματα είδαμε και πολλούς ανερχόμενους σχεδιαστές να αφήνουν κόσμο να παραλληρεί και τα trends που παρουσιάστηκαν άγγιξαν όλα τα μήκη κύματος. Κάποια αυτά, όπως οι γούνες, τα υπέρογκα παλτό, το βελούδο, το layering υπήρχαν και στην Εβδομάδα της ΝΥ, ενώ κάποια άλλα όπως οι χρυσές και ασημί λεπτομέρειες, ο ελαφρώς goth χαρακτήρας, οι ολόσωμες φόρμες ήταν νέες προσθήκες. Ας δούμε τα biggest hits.

1. Sophia Webster και Anya Hindmarch: 2 θεότρελες σχεδιάστριες, 2 show (γιατί μόνο show μπορούν να χαρακτηριστούν) που τα αξεσουάρ και όχι τα ρούχα ήταν στο επίκεντρο. Η πρώτη ήταν λιγότερη ''επιλεκτική'' στο θέμα της και περιέλαβε από το logo της Coca-Cola μέχρι φτερά πεταλούδας και tribal στοιχεία, ενώ η δεύτερη επικεντρώθηκε στο δρόμο κυριολεκτικά με όλα τα σήματα του ΚΟΚ. Απίθανες!
2. Αν έπρεπε να επιλέξουμε ένα χαρακτηριστικό αυτής της βδομάδας αυτό θα είναι η επιστροφή στα 70's και 80's. Ψάξτε τις ντουλάπες της μαμάς σας, ξεσκονίστε τα look αυτών των εποχών! Mother of Pearl, Orla Kiely, Le Kilt, David Koma, Daks, Asli Polat, Jonathan Saunders, Tom Ford και τα καλύτερα 2 shows ever από Topshop και Burberry Prorsum.
3. Σχεδόν σε όλα τα show, επίσης, οι λαιμοί στα ρούχα ήταν κλειστοί με ζιβάγκο και γιακάδες. Catherine Quin, J JS Lee, Orla Kiely, Jonathan Saunders, Topshop, David Koma, Margaret Howell, η λίστα είναι πολύ μεγάλη. 
4. Μονόχρωμα σύνολα ψήφισαν πάρα πολλοί σχεδιαστές όπως οι Osman, Joseph, Barbara Casasola, Margaret Howell, 1205. Κυρίως το γκρι και το ανατρεπτικό για το χειμώνα total white, αλλά και έντονο μπλε, πορτοκαλί και πολύ πολύ κόκκινο.
5. Αντίθετα, για κάποιους η επόμενη σεζόν θα έχει πολύχρωμα γεωμετρικά,animal και υπερ-χαριτωμένα floral prints, μόνα τους αλλά ακόμα και συνδυασμένα. Από τα απλά μοτίβα όπως των Peter Pilotto, Mother of Pearl, Temperley London μέχρι τα τρελά αποτελέσματα των Mary Kantrantzou, Vivienne Westwood Red Label, Burberry.
6. Είναι ασφαλές να πούμε πως το ίσιο τελείωμα στα παντελόνια είναι αυτό που θα φοράμε από εδώ και πέρα, αφού μετά τη ΝΥ ταξίδεψε μέχρι το Λονδίνο και είμαι βέβαιη πως θα συνεχίσει στο Μιλάνο και το Παρίσι. Catherine Quin, Paul Smith, H by Hakaan Yildirim, Emilia Wickstead μεταξύ πολλών. 
7. Πολλά δερμάτινα. Κυρίως παντελόνια και τζακετ, αλλά και σε λεπτομέρειες και έφτιαξαν κάθε λογής σύνολα από sexy μέχρι goth αλλά και σε τέλεια layering looks. Φαν του υλικού οι Danid Koma, Daks, Julien Macdonald, Topshop και Alexander McQuinn.
8. Δεν ξέρω τι παίζει με τα κρόσσια, αλλά στο Λονδίνο πέρασαν το στάδιο της λεπτομέρειας στα ρούχα και έγιναν τα ίδια τα ρούχα: φορέματα, φούστες, τσάντες και φυσικά κάπες. Βλέπε Danielle Romeril, Tom Ford, Issa, Barbara Casasola, Burberry.





2 σχόλια: