Navigation Bar

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

This week's news



  Πώς ξεκίνησαν όλα;(με λίγα λόγια) 

Ενώ βλέπαμε κάποια από τις ταινίες Χ-men, η Χριστίνα μου πρότεινε να γράψω κάτι για το blog της σχετικά με σειρές και ταινίες. Εγώ -προφανώς μπουκωμένη με ποπ κορν -της απάντησα πως δεν έχω το ταλέντο της γραφής (ζω υπό την σκιά του υπερταλαντούχου αδερφού μου-γράφει στο reel.gr κάνω και διαφήμιση). Μετά από λίγη σκέψη και πολύ πίεση απο την πλευρά της (ελπίζω τώρα να αντιλαμβάνεσαι το λάθος σου) δέχτηκα και έτσι τώρα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το πρώτο μου κείμενο.  
Τα κινηματογραφικά νέα της εβδομάδας:

1. O Robert Downey Junior θα βάλει για άλλη μια φορά τη στολή του Iron Man, όχι για το τέταρτο μέρος  του διάσημου franchise, αλλά ως συμμετέχων στη ταινία Captain America 3: Civil War. Τί ξέρουμε μέχρι τώρα για την ταινία; Θα ακολουθήσει την ιστορία του κόμικ Civil War κατά το οποίο Iron-man και Captain America έρχονται σε αντιπαράθεση λόγω της επιθυμίας του πρώτου για αποκάλυψη της ταυτότητας των υπερηρώων, γεγονός που βρίσκει αντίθετο τον Captain America που θεωρεί την κίνηση αυτή ως καταπάτηση των δικαιωμάτων τους από την κυβέρνηση. Fun Fact: στο ίδιο κόμικ γίνεται αποκάλυψη (Unmasking) του Spider-Man. Κάτι που λογικά δεν θα δούμε στην ταινία αφού τα στούντιο της Μarvel δεν συμπεριλαμβάνουν ταινίες του ανθρώπου αράχνη.

2. O Neil Patrick Harris θα παρουσιάσει την 87η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ στις 22 Φεβρουαρίου 2015. Μπορεί οι περισσότεροι να τον γνωρίζουν από τον ρόλο του Barney Stinson στη σειρά How I Met Your Mother, στην πραγματικότητα όμως ο Ηarris έχει αποδείξει το ταλέντο του εκτός από την τηλεόραση, στον κινηματογράφο και στο θέατρο (πέρσι κέρδισε βραβείο Τοny καλύτερου ηθοποιού για το “Hedwig and the angry inch” και φέτος παίζει στην ταινία της χρονιάς  “Gone girl”). Mε μεγάλη εμπειρία στον τομέα της παρουσίασης (τέσσερις φορές παρουσιαστής των Tony Awards και δυο των Emmys), οι προσδοκίες μας είναι αρκετά υψηλές.

3. WARNING:NOT FOR MUGGLES. Μια καλή εβδομάδα για τους απανταχού Χαριποτερικούς, αφού η Warner Bros ανακοίνωσε την κυκλοφορία τριλογίας spin-off  του Harry Potter έχοντας ως βάση το βιβλίο της J.K.Rowling “Fantastic Beasts and Where To Find Them”. H ιστορία τοποθετείται αρκετά χρόνια πριν την εποχή του Harry και κεντρικός της χαρακτήρας θα είναι ο ατρόμητος μάγος Newt Scamander. Το σενάριο υπογράφει η Rowling με την υπόσχεση πως στις ταινίες θα εμφανιστούν και κάποιοι γνωστοί μας χαρακτήρες (Dumbledore ίσως;) 

Τι είδαμε την εβδομάδα που πέρασε:


1. Το Walking Dead επέστρεψε, καλύτερο από ποτέ για τον πέμπτο του κύκλο. Στο επεισόδιο, βλέπουμε την ομάδα του Ρικ να προσπαθεί να βρει τρόπους διαφυγής από το Terminus αντιλαμβανόμενη πως τα άτομα που κατοικούν εκεί έχουν βρει ως λύση τον κανιβαλισμό για να επιβιώσουν (παρεξηγημένα παιδιά). Αρκετά δυνατό επεισόδιο – ότι χρειαζόταν για πρεμιέρα- από το οποίο δεν έλειπαν και οι συναισθηματικά φορτισμένες σκηνές. Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η σειρά πήρε το πράσινο φως και για την 6η της σεζόν, λογικό αφού η πρεμιέρα έκανε ρεκόρ τηλεθέασης (17,3 εκατομμύρια παρακολούθησαν) για την καλωδιακή τηλεόραση.No sanctuary indeed.

2. Και αφού είπαμε για το Walking Dead, θα πρέπει να αναφερθούμε και στην πρεμιέρα του American Horror Story: Freak Show. Σε αυτή τη σεζόν, μεταφερόμαστε στο 1952 στην πόλη Jupiter της Florida. Εκεί, η Elsa Μars (την οποία υποδύεται η υπέρτατη Jessica Lange)-έχοντας μαζέψει την ελίτ φρικιαστικών υπάρξεων- διευθύνει το Freak Show και αγωνίζεται για την επιβίωση της επιχείρησης της. Η σειρά ανανεώθηκε και για 5η σεζόν, με τον δημιουργό της Ryan Murphy, να μας πληροφορεί πως στα πρώτα δύο επεισόδια της σειράς δίνονται hints για το θέμα του επόμενου κύκλου.

3. O αγαπημένος κωμικός Bill Hader επέστρεψε στα γνωστά του λημέρια, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο σαββατιάτικο θεσμό που είναι το Saturday Night Live, με μουσικό καλεσμένο τον Hozier. O Hader, που πολύ μας πίκρανε με την απόφαση του πέρσι να αφήσει το SNL μετά από 8 χρόνια θητείας ως μόνιμο μέλος του cast, ήταν αρκετά καλός, με τα περισσότερα από τα σκετσάκια να βγάζουν γέλιο, έχοντας βέβαια και τη βοήθεια της φίλης του Κriisten Wiig (οι δυο τους παίζουν μαζί στην ταινία Skeleton Twins που βγήκε τώρα στην Αμερική). Υπενθυμίζουμε ότι στις 25 Οκτωβρίου θα παρουσιάσει ο Jim Carrey με musical guest την Iggy Azalea.

By Ιωάννα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου