Navigation Bar

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Fashion Weeks Fall-Winter

Έχω πολλές σκέψεις στο μυαλό μου (???) για τις εβδομάδες μόδας FW 2014-2015, γι'αυτό και θα μπω αμέσως στο ψητό. Έχοντας δει σχεδόν όλες τις πασαρέλες (τις οποίες μπορείτε να δείτε και εσείς σε μεγάλα site του στυλ elle.uk ή vogue.com, εκεί θα είναι όλες συγκεντρωμένες και θα επιλέγετε αυτές που σας ενδιαφέρουν) έχω ξεχωρίσει 7, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία.

Elie Saab και Burberry.

Παρόμοιες ,και οι 2 με πανέμορφα ρούχα και κυρίως φορέματα με ονειρεμένα υφάσματα, βγαλμένα από την ντουλάπα της Arwen και των υπολοίπων ξωτικών. Ο Λιβανέζος σχεδιαστής με έστειλε για ακόμα μία φορά στα σύννεφα να προσεύχομαι πως κάποτε, κάπου θα φορέσω ένα φόρεμα του. Τα χρώματα, τα κοψίματα, τα διαμάντια, πραγματικά άνθρωπέ μου συγχαρητήρια. Αντίστοιχα ο διάσημος οίκος Burberry παρουσίασε ρούχα με απροσδιόριστα μοτίβα αλλά η μαγκιά ήταν η εξής: πάνω από αυτά υπήρχε πάντοτε ένα πανωφόρι και κυρίως το κλασικό μπεζ που όλοι αγαπάμε, και μετά μεταξωτά φουλάρια τα οποία ενώ είχαν διαφορετικά σχέδια και χρώματα με τα ρούχα ταίριαζαν απόλυτα, και τα πανωφόρια-φουλάρια έκλειναν στη μέση με μία λεπτή ζώνη. Δεύτερη μαγκιά? Στο κλείσιμο της πασαρέλας, όλα τα μοντέλα φορούσαν και ένα πόντσο με τα αρχικά τους. 

Dior και Agnes B.

Επίσης παρόμοιες, με έναν συνδυασμό θηλυκών και ανδρόγυνων, μοντέρνων και mod συνόλων. Τα Dior με δελέασαν έντονα να ληστέψω το κατάστημα, τα φορέματα αέρινα και τα παντελόνια σε Α γραμμή. Σε κάποιες περιπτώσεις έντονα χρώματα που δεν περιμένεις να δεις συνήθως τους κρύους μήνες και μερικές από τις υπέροχες τσάντες του οίκου. Την Agnes B λυπάμαι αλλά δεν την ήξερα την κυρία, όμως από το πρώτο σύνολο που είδα τρελάθηκα. Πολύ άλλη δεκαετία βρε παιδί μου. Κυρίως άσπρα-μαύρα-γκρι, αλλά καμία μονοτονία στις ιδέες αφού υπήρχαν μπερέδες αλλά και φούστες με φρου-φρου (δεν γνωρίζω τον επίσημο όρο δυστυχώς), και να προσθέσω πως όλα τα μοντέλα φορούσαν φλατ oxford παπούτσια. Τι άλλο θες?

The Chanel grocery store.
Δεν έριξα ούτε μία ματιά στα ρούχα, όλη μου η προσοχή ήταν στο σκηνικό. Karl Lagerfeld, νομίζω πως είσαι μεγάλος και κανένας πριν από εσένα δεν θα είχε την ιδέα να κάνει όλη την πασαρέλα ένα μεγάλο σούπερ-μάρκετ με προϊόντα Chanel, όπου τα μοντέλα θα παρίσταναν πως ψωνίζουν. Για εμένα, ένα πολύ απολαυστικό show. 

Logo Quiz.

Εντάξει παιδιά, δεν γινόταν να μην το αναφέρω. Αρχικά έχουμε τα Anya Hindmarch (την οποία επίσης δεν ήξερα αλλά πλέον εντυπώθηκε στη μνήμη μου), όπου τα ρούχα ήταν ίδια για όλα τα μοντέλα: λευκό πανέμορφο φόρεμα, κίτρινο φουλάρι, πορτοκαλί παπούτσια. Που είναι το θέμα? Στις τσάντες, που όλες είχαν πάνω logos από εταιρίες όπως Ariel ή Kellog's. 
Και μετά έχουμε τον Jeremy Scott με τα Moschino... Ρούχα όπου το Μ του Moschino θύμιζε MacDonald's, τσαντάκια-δίσκοι, φορέματα-περιτύλιγμα και η μούρη του Μποπ Σφουγγαράκη να γελάει από παντού. 
Τι να πεις? Προσωπικά βρίσκω τα Anya τσαντάκια αστεία και πρωτότυπα με μία έντονη δόση pop-art αλλά τα Moschino είναι too much για το μυαλό μου, νομίζω πως είναι εκεί που η μόδα περνάει τη γραμμή γα τη γελοιότητα. Όμως θα ήθελα πολύ να ακούσω και τις απόψεις σας για το αμφιλεγόμενο θέμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου